Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Δημόσια Δεδομένα Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Μετανάστευση και Άσυλο Αστυνομική Ανασκόπηση Υλικό Αρχείου

Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

  Περιοδικό  <<Αστυνομική Ανασκόπηση>>

Η Αστυνομική Ανασκόπηση είναι το διμηνιαίο ενημερωτικό περιοδικό που εκδίδει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η έκδοση του περιοδικού έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και, ως περιοδικό ποικίλης ύλης, η «Αστυνομική Ανασκόπηση» καλύπτει με τη θεματολογία της, τόσο αστυνομικού, όσο και ευρύτερου κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος θέματα.

Σε κάθε τεύχος φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, νέα και ειδήσεις για το έργο των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και επιστημονικά άρθρα με τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις πάνω σε θέματα εγκληματολογίας και ασφάλειας. Η διεθνής αρθρογραφία, τα υπηρεσιακά νέα, οι σελίδες για το βιβλίο και το παιδί αποτελούν μερικές από τις μόνιμες στήλες του περιοδικού.

Η Αστυνομική Ανασκόπηση με συνέπεια και συνέχεια κατέγραψε και καταγράφει το έργο και την εξέλιξη του Αστυνομικού Σώματος τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Αποτελεί μία πλούσια ιστορική πηγή, καθώς στις σελίδες της καταγράφονται πτυχές της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωή της χώρας μας, των τελευταίων έξι δεκαετιών.

Αποτελεί τη φυσική συνέχεια των εκδόσεων «Αστυνομικά Χρονικά» (1953) της Αστυνομίας Πόλεων και «Επιθεώρηση Χωροφυλακής» (1970) της Ελληνικής Χωροφυλακής. Με την ενοποίηση των Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων το 1984, τα δύο έντυπα αποκτούν κοινή εκδοτική στέγη και ονομασία. Εκδίδονται πλέον υπό την επωνυμία «Αστυνομική Επιθεώρηση», ενώ 18 χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα, το 2002 το περιοδικό της Ελληνικής Αστυνομίας μετονομάζεται σε «Αστυνομική Ανασκόπηση».

Πρωταρχικός στόχος του περιοδικού είναι μέσα από την έγκυρη ενημέρωση και την πλούσια θεματολογία του, να καταστεί «μια πύλη ανοιχτή στην κοινωνία», μια πύλη πρόσφορη για αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

Η Αστυνομική Ανασκόπηση χαρακτηρίζεται από πλούσιο κοινωνικό έργο, όπου, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, έχει στηρίξει έμπρακτα τον Έλληνα Αστυνομικό και την οικογένειά του. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της το προσφέρει ως οικονομική ενίσχυση σε αναξιοπαθούντες αστυνομικούς ή προσωπικό της οικογένειας τους.

  Ταυτότητα Περιοδικού

Το Περιοδικό εποπτεύεται από τη Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από επτά (7) στελέχη, τα οποία προέρχονται από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων του Σώματος και το Διευθυντή του Περιοδικού. Στις συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής εισηγητής είναι ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού.

Την επιμέλεια της ύλης, τη σύνταξη της αρθρογραφίας, τις συνεργασίες με άλλους αρθρογράφους, και την έκδοση του περιοδικού επιμελείται το Τμήμα Ιστορίας - Εκδόσεων της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Στοιχεία Επικοινωνίας

Τώρα όλοι μπορούν να γίνουν συνδρομητές στην Αστυνομική Ανασκόπηση. Αν θέλεις να γίνεις συνδρομητής πάτησε εδώ

  Επιλεγμένη αρθρογραφία

Επιλέξτε από τους παρακάτω υπερσυνδέσμους (links) το έτος που σας ενδιαφέρει: